PERUTTU: La 10.9.2022 klo 10-18

Tornimäki, Nurmijärvi

Ajankohtaista Porrasjameissa

Innostuin porras- ja mäkijuoksusta jo 25 vuotta sitten. Kävin tekemässä mäkitreenejä, kun asuin Jyväskylässä. Laajavuoren ja harjun portaat tulivat tutuiksi aina kun oli vapaata voimistelutreeneistä. Mökilläkin ollessa oli pakko päästä Asikkalan aurinkovuoreen juoksemaan itseään läkähdyksiin.

 

Kun opiskelin Kuopiossa palomieheksi, treenasin loppukoetta varten ”pelastajien lajiharjoittelua” eli kannoin kahta 18 kilon letkukehikkoa kuudenteen kerrokseen niin nopeasti kuin pystyin. Itsensä rääkkääminen nousi ihan uudelle tasolle. Kun tuohon lisättiin 10 kilon paineilmalaite ja kasvomaski, jossa on hengitysvastus molempiin suuntiin sekä kumisaappaat ja paloasu alusvaatteineen, niin omapaino mukaanluettuna painoa oli noin 136 kiloa. Samalla treenattiin lämpökuorman sietoa. Lämpö ei pääse palovarusteissa haihtumaan, vaan ruumiin lämpö voi nousta jopa 38–40 asteeseen palopuvun alla. Porrasjuoksu koukutti minua ihmeellisen paljon. Minun piti aina päästä mäkeen tai portaisiin jopa lomamatkoilla.

 

Kun aloitin työt pelastuslaitoksella 2001, niin houkuttelin työkavereita mukaan ja kävimme yhdessä tekemässä mäkitreenejä Malminkartanossa, Paloheinässä ja Keinukallion portailla. Sekin lähti ihan ”lapasesta”, kun juostiin mäkeä ylös jarruvarjojen kanssa, siinäkään ei yksi varjo riittänyt, vaan niitäkin piti olla kaksi kiinni selässä. 15 vuotta sitten nousi ensimmäisen kerran mieleeni, että tästä tehokkaasta harjoittelumuodosta pitäisi tehdä jonkinlainen kilpailu ja yleisötapahtuma. Kaikkien näiden vuosien ajan idea kummitteli päässäni, ja nyt pyörätuolissa istuvana päätin kerätä ryhmän ammattilaisia yhteen ja toteuttaa unelman. Porrasjamit ja Porrasjuoksun SM-kisat vihdoin toteutuvat Nurmijärvellä Tornimäessä 10.9.2022.

 

Neljän hengen kokoonpanolla on tehty kovasti töitä viime syyskuusta saakka. Haluamme saada osallistujille ja katsojille rennon ja innostavan tapahtuvan sekä SM-kisasta kovatasoisen. Mukana ovat mm. kovia aikoja Malminkartanossa juosseet Markus Pöyhönen, Jouko Juntunen ja Toni Leinonen.

 

Tervetuloa Porrasjameihin kokeilemaan kuinka tehokasta porrasjuoksu on tai mittelemään SM-titteleistä! Ilmoittaudu mukaan porrasjamit.fi.

 

Jari

Porrasjamit -tapahtuma on peruttu!

 

Joudumme perumaan tapahtuman vähäisen osallistujamäärän ja resurssien puutteen vuoksi.

 

Olemme pahoillamme tämän aiheuttamasta pettymyksestä.

Ilmoittaudu ajoissa!

Porrasjamit sarjat

€15 (Syyskuussa uusi hinta €20)

€28 (Syyskuussa uusi hinta €33)

€75 (Syyskuussa uusi hinta €97)

Kuntosarja: Porrasjamit

 

Ilmoittaudu mukaan Porrasjamit-sarjaan! 

 

Porrasjuoksua kaikille

 

Tapahtumassa on 2 eri treeniä kuntoilijoille:
Tunnin kestävä portaiden noususessio ja Markus Pöyhösen vetämä Pöyhösen pepputreeni.

 

Porrassessiossa osallistujat kävelevät yhden tunnin ajan rappusia ylös ja polkua pitkin alas. Portaita kiivetään omaan tahtiin musiikin tahdissa. Osallistujat voivat laskea kävelemänsä kierrokset. Kävelyn voi lopettaa milloin itse haluaa ja kun siltä tuntuu. Suorituksen aikana on hyvä pystyä puhumaan.

 

Markus Pöyhönen vetää tunnin mittaisen ohjatun kuntotreenin portaissa.

 

Kuntosarjojen yhteisellä osallistumismaksulla voi osallistua sekä portaiden noususessioon että Pöyhösen pepputreeneihin.

Yksilösarja SM

 

 

Ilmoittaudu mukaan Porrasjuoksun SM-kisaan! 

 

Alkukilpailu ja loppukilpailu

 

Alkukilpailussa suoritetaan karsinta, josta kymmenen nopeinta pääsee loppukilpailuun taistelemaan suomen-mestaruudesta.

 

Sarjassa on elektroninen ajanotto, joka varmistetaan käsin otetulla ajalla. Yksilösarja on tarkoitettu kaikille kilpailuhenkisille osallistujille.

 

Lähtö tapahtuu portaiden alapäästä ja päättyy ylätasanteelle, jossa on merkitty maaliviiva. Kilpailussa on tarkoituksena juosta rappuset mahdollisimman nopeasti alatasanteella maaliin viimeiselle tasanteelle. Reitin pituus on 174 metriä. Loppukilpailu ja suomenmestaruudet juostaan tapahtuman lopussa.

Joukkuesarja SM

 

 

Ilmoittaudu mukaan Joukkue SM-sarjaan!

 

Alkukilpailu ja loppukilpailu

 

Kilpailu käydään nelihenkisin joukkuein. Juoksu tapahtuu tasanteelta toiselle. Tasanteita on kolme. Vaihdot tehdään kosketuksesta seuraavan juoksijan käteen. Vaihtoja valvotaan tasanteilla. Jos juoksijat varastavat lähtöjä, niin joukkue saa 15 sekunnin aikasakon. Joukkueen suoritus päättyy viimeisen juoksijan ylitettyä maaliviivan. Yhden juoksuosuuden pituus 43,5 metriä.

 

Kilpailussa on elektroninen ajanotto, joka varmistetaan käsin otetulla ajalla. Joukkuekilpailu on suomenmestaruuskilpailu, johon voivat ottaa osaa yritykset, urheiluseurat ja kaikki kilpailuhenkiset joukkueet.

 

Alkukilpailussa suoritetaan karsinta, josta viisi nopeinta joukkuetta etenee loppukilpailuun taistelemaan suomenmestaruudesta. 

 

 

Yhteistyössä mukana: 

TAPAHTUMA PERUTTU!

 

Lauantaina 10.9.2022 Volttimedia Oy järjestää Nurmijärven Tornimäessä hyvänmielen liikuntatapahtuman. 

 

Porrasjamit on suunnattu kaikille porrastreeneistä ja porrasjuoksusta kiinnostuneille henkilöille.


Porrasjameissa osallistujat nousevat portaita musiikin tahdissa. Tapahtuma huipentuu porrasjuoksun SM-kilpailuihin. 

 

Ohjelma klo 10-18: 

 

 • Johdettu alkulämmittely ja venyttely

 • Porrasjamit: portaita noustaan ensin ylös ja laskeudutaan rinnettä pitkin alas yhden tunnin ajan.

 • Porrastreenit: porrasharjoitukset ohjaajan vetämänä

 • Porrasjuoksun joukkue SM-kilpailut (viesti, 4 hengen joukkueet, yritykset ja urheiluseurat).

 • Porrasjuoksun SM-kilpailut (miesten ja naisten sarja).

 • SM-palkintojenjako Tornimäen kahvilassa

 

Tapahtumatiimin esittely:

 

Porrasjamit-tapahtuman kehittäjä:
Jari Mönkkönen, Helsingin kaupungin varavaltuutettu, yrittäjä, Volttimedia oy.

Projektikoordinaattori:
Kira Enberg, Volttimedia Oy.

Tapahtumaorganisaattori: Karoliina Ylösjoki, LitM, Naisten Kympin järjestäjä 15 vuoden ajan, IloMetri Oy.

Markkinointi, some:
Helena Collin, LitM, johtamisen erikoisammattitutkinto, Liikuntamedia.

Yhteistyökoordinaattori, some: Johanna Pelkonen Liikunnanohjaaja AMK, Liikunta-alan yrittäjä, yli 20 vuoden työkokemus järjestö- ja seuratoiminnasta, Mimmi sports ry. 

Online-valmennus:
Cao Hoang yrittäjä, liikuntalääketieteen opiskelija, fustra-, ravinto-, ja kuntosalivalmentaja, PT, liikkuvuuden asiantuntija, Primitive Skills Oy.

 

Porrasjamit - porrasjuoksun SM

  Porrasjamit somessa

  Instassa ja facessa

  Porrasjamit järjestää

  Puhelin:

  +358 50 4122 939/ Jari

  Sähköpostiosoite: